Individuele & Team coaching

wie is igor?
levensverhaal

Fijn dat je deze website gevonden hebt en iets meer wil weten over mij. Hieronder geef ik je een korte inkijk in mijn persoon. In alle openheid vertel ik je meer over mijzelf, mijn achtergrond, vaardigheden, valkuilen en drijfveren zodra we elkaar ontmoeten.

Mijn naam is Igor Gieltjes, geboren in 1972, zoon van Ben en Marijke, broertje van Dennis, man van Dorina en vader van Doenja en Katinka. Opgegroeid achtereenvolgens in Delfzijl, Zaandam en Enkhuizen en wonend in Bovenkarspel. Van de Havo teruggestroomd naar de Mavo en vervolgens na de MTS Energietechniek deeltijd de HEAO Commerciële Economie afgerond. Sinsdien een veelvoud aan opleidingen blijven volgen waaronder, naast opleidingen op het gebied van taakgerichte vaardigheden, ook een flink aantal op gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Mijn loopbaan heeft voor het overgrote deel in de internationale maakindustrie plaatsgevonden. Ik heb genoten van zeer intensief reizen en bleef daarmee in contact met de markt en een grote diversiteit aan mensen, rollen en culturen. Gedurende de groeifases die we als bedrijf doorliepen staken een legio aan situaties de kop op; zowel persoonsgebonden alsook veel groepsdynamieken en organisatievraagstukken. De ene keer ging het ons gemakkelijker af om deze het hoofd te bieden dan de andere keer. Dit gegeven heeft mij altijd uitermate gefascineerd en soms ook enigzins gefrustreerd.

Toen voor mij de ambitie kwam om uit mijn bedrijf te stappen en ik besloot mijzelf te gaan ontwikkelen richting coaching, werd het voor mij steeds duidelijker dat ik ook hier erg graag bezig ben met groei, in beweging brengen en ondersteunen in het aanspreken en ontwikkelen van de aanwezige potentie. Met een sterk geloof in autonomie en authenticiteit benader ik de vraagstukken die mij voorgelegd worden. Vanuit die positie voeg ik toe waarbij ik gebruik maak van o.a. de perspectieven vanuit NLP, Systemisch Werk en de TA.

Coachtrajecten kenmerken zich door een tijdelijk karakter wat mij in staat stelt tegemoet te komen aan mijn behoefte om in en uit contact te stappen met een veelvoud aan mensen en situaties. Met zorgvuldige en volle aandacht het contact aangaan en vervolgens naar afloop ook weer op weg naar een nieuwe verhaal. Zeer zeker zijn er ook een aantal mensen en bedrijven die ik op de langere termijn blijf begeleiden. Op het gebied van Team coaching gaat dat over nieuwe uitdagingen voor teams die ik eerder begeleidt heb of vraagstukken voor andere teams. Op het gebied van individuele coaching gaat een tijdelijk vraagstuk over in periodieke sessies waar de coaching meer een karakter krijgt van spiegelen, sparren en bevragen.

Als coach werk ik vanuit een combinatie van structuur, voorbereiding en ervaring. Ik laat me vervolgens tijdens de sessies leiden door wat zich aandient en juist in die combinatie voel ik me als een vis in het water. Ook waar het wringt, bij weerstand en waar de zaken niet zo gaan als gewenst, voeg ik toe en weet ik inzichten te initiëren en handvatten aan te reiken zodat er vervolgens weer autonoom doorgegroeid kan worden. Ik breng in beweging.

Cliënten zeggen over mij dat ze snel een groot gevoel van veiligheid ervaren, ik scherp de kern weet te raken, rust en vertrouwen breng en doortastend ben. Bekijk mijn profiel op Linked-In voor meer achtergrond of kijk eens naar de google reviews over hoe mensen mij ervaren.

De NOBCO is de beroepsorganisatie voor coaches waarvan ik de ethische gedragscode aanhoud.

Belangrijke Momenten

levenslijn

levenslicht

Geboren te Zaandam d.d. 12 juni, zoon van Ben en Marijke en broer van Dennis. Read more

grote liefde

Mijn vrouw Dorina ontmoet en sindsdien onafscheidelijk. Read more

start export carriëre

De eerste 7 jaar bij Boon Edam en daarna 14 jaar bij HGG. Prachtige tijd. Read more

papa van 1e prinses

De geboorte van mijn oudste dochter Doenja, weer een dimensie erbij. Read more

eerste team

Door aanstelling als leidinggevende kon ik mijn eerste team gaan vormen. Read more

papa van 2e prinses

De geboorte van mijn jongste dochter Katinka, nog een meid erbij. Prachtig. Read more

ondernemerschap

Management Buy-Out van HGG samen met de andere 3 musketiers. Read more

coaching

De volgende stap; coaching. Verschuiving van perspectief. Machtig mooi. Read more

specialisatie

Individuele & Team coaching. De combinatie van mensen, groepsdynamiek en ondernemerschap. Read more
Jeanine Bloemendaal-Kok

Igor is een betrokken coach die met oprechte aandacht en vanuit nieuwsgierigheid prikkelende vragen stelt. Een man met veel ervaring en kennis, waarbij je jezelf snel op je gemak voelt. Wat mij betreft een gouden combinatie.

Jeanine Bloemendaal-Kok

sociaal pedagogisch hulpverlener
Leonardo Gon

Igor is één van de weinige mensen die ik ken, die ik een ‘seniore leider’ noem. Zelfs in zeer moeilijke omstandigheden is hij in staat een team samen te stellen daarbij focus en verantwoordelijkheid gevend.

Leonardo Gon

regional manager
Marco Karman

Igor is extreem succesvol in wat hij doet, door zijn gedrevenheid, inzet en focus. Hij heeft heel veel humor, is loyaal en durft je de waarheid te zeggen.

Marco Karman

ondernemer
Noortje Molenaar-Peters

Igor is in staat snel een veilige omgeving te creëren waarin je je vrij voelt je verhaal te doen. Hij is een kei in spiegelen en stelt vragen die direct de kern raken. Hij heeft mij veelvuldig aan het denken gezet waardoor ik nu anders om ga met voor mij moeilijke situaties.

Noortje Molenaar-Peters

senior consultant gezondheidszorg
Wiebe Wiersma

Igor gaf me de mogelijkheid om in mijzelf te geloven en het beste te halen uit wat het leven te bieden heeft, zowel privé als zakelijk. Hij is een ware inspirator, motivator en coach.

Wiebe Wiersma

international sales manager
Jack Kistemaker

Igor is gepassioneerd en heeft oprechte interesse in de ander. Zijn werkwijze leidt tot een team waar mensen groeien.

Jack Kistemaker

ondernemer
Daan van Dee

Igor kan de vonk laten ontspringen in een team, groep of individu om hun standaard te verleggen en de eigen verwachtingen te overtreffen.

Daan van Dee

regional manager
Mark Helder

Igor heeft de vaardigheid om elk onderwerp bespreekbaar te maken, waarmee hij harmonieuze samenwerking weet te realiseren en een sterk team bouwt.

Mark Helder

ondernemer
Steven Janssen

Igor is een resultaatgedreven, getalenteerde leider die een momentum weet te creëren en een team neerzet dat een toevoeging zal zijn aan ieder bedrijf dat groei zoekt.

Steven Janssen

engineering team lead
Hans Keijzer

Igor combineert een tomeloze inzet en energie met een doordachte aanpak en kennis van zaken. Menselijkheid staat hoog in zijn vaandel.

Hans Keijzer

ondernemer
John Tutino

Igor’s toewijding gecombineerd met zijn begeleiding is onmeetbaar. Hij bezit het vermogen om het beste uit mensen te halen.

John Tutino

regional manager
Gertjan Otto

Igor heb ik ervaren als iemand die door wist te vragen tot de kern van de uitdaging om vervolgens te zoeken naar synergie!

Gertjan Otto

ondernemer

Igor Gieltjes © 2018 All Rights Reserved